Wandelen langs de stranden in de winter: bezoek de 3 Twentse recreatieparken!

De recreatieparken Het Rutbeek (Enschede), Het Hulsbeek (Oldenzaal) en Het Lageveld (Wierden) hebben afgelopen zomerseizoen een topdrukte gehad. Zwemmen, flyboarden, fietsen, kanoën, of zelfs waterskiën: het kan niet gek genoeg!

Maar ook in de winterperiode is het op de recreatieparken goed toeven. Even heerlijk wandelen over de stranden, een kop warme chocolademelk drinken in de vele horeca of lekker met de mountainbike de bossen in. Optimaal genieten van de recreatieparken in de winter? We zetten een aantal tips op een rij:

Skiën of snowboarden op de kunst-skipiste
Wil jij je goed voorbereiden op de wintersport? Neem ski- of snowboardlessen bij Skicentrum Moser op Het Rutbeek in Enschede! De drie borstelbanen hebben verschillende afdalingen. De lengtes verschillen van 100 tot 160 meter. Er zijn sleepliften aanwezig die je naar boven brengen. Leren skiën of snowboarden op een kunstbaan is een goede voorbereiding op het echte werk. Je voelt hoe het is om op een berg te staan en leert om te gaan met de spanning. Kijk voor alle info op de website.

30 december 2019: Lageveldloop by night
Tussen Kerst en Oud&Nieuw even sportief bezig zijn? Maandagavond 30 december 2019 is er een Lageveldloop by night! Geen wedstrijd, maar een gezellige FUNrun in het donker. Kom in een ongedwongen, gezellige sfeer genieten van hardlopen of wandelen in het donker op recreatiepark Het Lageveld. Kijk voor alle info op de webiste.

Bewandel de ‘Markante Bomenroute’ in Het Hulsbeek
Op het Hulsbeek in Oldenzaal is een markante bomenroute van maar liefst 9 km lang. Bij elke bijzondere boom die u onderweg tegenkomt staat een bordje voorzien van informatie over deze boom. Klik hier op de wandelkaart.

Huisregels voor wandelen met de hond
Jaarlijks tussen 1 oktober en 1 april worden de zonneweiden op Het Rutbeek, Het Hulsbeek en Het Lageveld opengesteld voor hondenbezitters en hun viervoeters. Met de maatregel om honden (mits aangelijnd) toe te staan op de zonneweiden buiten de zomerperiode om, komt Regio Twente tegemoet aan de behoefte van inwoners en bezoekers aan meer gebieden waar men met de hond kan wandelen. In de zomerperiode blijft het verboden om met honden op de zonneweiden te lopen of in het water te gaan. Bij overtreding wordt handhavend opgetreden.

 

Overig nieuws

Omleidingsroute naar Het Rutbeek

27-08-2021 Lees meer

Gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 april

04-03-2021 Lees meer

Gevaarlijk ijs, niet betreden!

10-02-2021 Lees meer

Vakantiewerkers zomer 2021 gezocht!

28-01-2021 Lees meer

Mag ik barbecue├źn?

12-06-2020 Lees meer

Terug naar overzicht