Fietsroutepaal wordt beschoeiing bij Het Rutbeek

De bijna veertig jaar oude houten beschoeiing van de zwemvijver op Het Rutbeek is verrot. Vervanging door houten planken lag voor de hand, maar beheerder Guus Wijlens kwam met een milieuvriendelijker oplossing. "We kunnen hier prima de gerecyclede kunststof planken voor gebruiken die eerst dienst deden als fietsroutepalen voor het Fietsnetwerk Twente."

Die palen voor bebording van de 600 kilometer lange fietsroute door Twente zijn eerder al verwijderd. Met de vaste parkmedewerkers van Axent Groen heeft Wijlens er schotten van gemaakt. De afgedankte kunststof planken krijgen daarmee een derde leven, want ze zijn gemaakt van oud landbouwplastic en oude frisdrankflessen.

Eerder is de beschoeiing van de zwemvijver over een lengte van 200 meter vervangen. Momenteel is aannemersbedrijf Vossebeld uit Oldenzaal bezig met de resterende 350 meter. "Dat is een behoorlijk lastig karwei omdat je hier moet boren in een dikke kleilaag", aldus Wijlens. Hij verwacht dat de werkzaamheden over een week of zes volledig zijn afgerond. "Deze kunststof beschoeiing zal zeker 50 jaar mee kunnen, verwachten we."

Astrid Boudrie van Regio Twente, eigenaar van de drie recreatieparken in Twente, geeft aan de oplossing voor de versteviging van de oevers van de zwemvijver in meerdere opzichten een mooie oplossing is. "Voor Het Rutbeek betekent dit dat geen dure en minder milieuvriendelijke hardhouten beschoeiingschotten hoeven te worden gekocht. De nieuwe beschoeiing wordt verder uitgevoerd met milieuvriendelijke onbehandelde houten palen en met gerecyclede kunststof kop- en dekplanken. En dat we de kunststof fietsroutepalen niet hoeven af te voeren, zorgt ook voor een besparing en voordelen voor het milieu."

 

Artikel: Tubantia, 07-02-2019
Teskt: Bert Hellegers
Foto: Lars Smook

Overig nieuws

Omleidingsroute naar Het Rutbeek

27-08-2021 Lees meer

Gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 april

04-03-2021 Lees meer

Gevaarlijk ijs, niet betreden!

10-02-2021 Lees meer

Vakantiewerkers zomer 2021 gezocht!

28-01-2021 Lees meer

Mag ik barbecue├źn?

12-06-2020 Lees meer

Terug naar overzicht