BBQ’en kan weer op de recreatieparken!

Vanaf vandaag kan er weer worden gebarbecued op de drie recreatieparken in Twente: Het Rutbeek in Enschede, Het Hulsbeek in Oldenzaal en Het Lageveld in Wierden. Dit was vanwege droogte en dus het risico op natuurbranden niet toegestaan. Brandweer Twente heeft het zogenoemde Natuurbrandrisico afgeschaald naar fase 1. Dit betekent ‘regulier risico’ en dan hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden. Uiteraard geldt altijd dat voorzichtigheid is geboden.

Samen genieten
Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan recreëren en genieten op het recreatiepark, vandaar dat we met elkaar een aantal spelregels hebben afgesproken. Op ieder recreatiepark is er een BBQ-zone. Er zijn speciale betonplaten geplaatst op de zonneweiden en hier staan ook kolenbakken waar je de kolenresten in kunt gooien. Vanwege brandgevaar kun je de nagloeiende kolen niet in een gewone vuilnisbak gooien. Een vuurkorf of een kampvuur is vanwege veiligheidsrisico’s niet toegestaan. En omdat iedereen graag wil genieten van een schoon recreatiepark vragen wij de rokers de peuken te verzamelen en aan het eind van de mooie dag in de pullenbak te gooien.

BBQ’en in Het Rutbeek
In Het Rutbeek zijn zonneweiden Blauw en Paars als BBQ-zone ingericht. Je kunt hier gebruik maken van de geplaatste betonplaten en kolenbakken. Als het erg druk is, mag je ook op het gras van de zonneweiden Blauw en Paars gaan zitten. De kolen kunnen na het barbecueën in de speciale kolenbakken worden gegooid. Meer informatie over BBQ’en op het Rutbeek. 

Overig nieuws

Omleidingsroute naar Het Rutbeek

27-08-2021 Lees meer

Gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 april

04-03-2021 Lees meer

Gevaarlijk ijs, niet betreden!

10-02-2021 Lees meer

Vakantiewerkers zomer 2021 gezocht!

28-01-2021 Lees meer

Mag ik barbecueën?

12-06-2020 Lees meer

Terug naar overzicht