Grootste sportdag Oost Nederland voor de 30e keer georganiseerd op Het Rutbeek!

Op 7 juni opende wethouder Jurgen van Houdt van Zorg, Welzijn, Sport en Integratie van gemeente Enschede samen met Gerharda Tamminga, secretaris algemeen directeur van Regio Twente de Menzis Schoolvaardigheid. Deze unieke sport tweedaagse werd dit jaar voor de 30e keer georganiseerd op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede en dat zorgde voor een sportief feestje.

Ongeveer 3400 leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle scholen voor primair onderwijs en speciaal onderwijs vanuit gemeente Enschede deden mee met de vaardigheidsproeven. Een aantal kernactiviteiten die in de reguliere lessen bewegingsonderwijs aan bod komen werd gemeten zoals hoogspringen, verspringen, mikken en sprinten. Het doel van deze tweedaagse sportdag is om de leerlingen op een actieve en sportieve wijze te enthousiasmeren en te motiveren door ze individuele en groepsmatige bewegingsactiviteiten aan te bieden waarbij ze prestatieve en recreatieve bewegingsactiviteit ervaren. 

Sinds 1989 wordt het evenement georganiseerd door de schoolvaardigheidscommissie die bestaat uit een consulent sport en bewegen van gemeente Enschede en vakleerkrachten uit het primair en speciaal onderwijs. Daarnaast zijn ongeveer 125-150 vrijwilligers actief; waaronder scholieren van het voortgezet onderwijs, studenten van ROC Sport & Bewegen en Handel & Administratie en stagiaires van de (C)ALO.

Klik hier voor een fragment van de gezamenlijke warming-up!

 

Overig nieuws

Omleidingsroute naar Het Rutbeek

27-08-2021 Lees meer

Gewijzigde parkeertarieven vanaf 1 april

04-03-2021 Lees meer

Gevaarlijk ijs, niet betreden!

10-02-2021 Lees meer

Vakantiewerkers zomer 2021 gezocht!

28-01-2021 Lees meer

Mag ik barbecue├źn?

12-06-2020 Lees meer

Terug naar overzicht