Nieuws

08-04-2019

Vanaf 1 april: honden niet toegestaan op de zonneweiden

Lekker wandelen met de hond? In de periode 1 april tot 1 oktober zijn honden alleen op de paden buiten de zonneweiden welkom. Ruim je wel netjes de rommel op?

Lees meer

15-02-2019

Verbeteren stranden met mega-kraan

In de jaren ’70 is recreatiepark Het Rutbeek ontgraven en aangelegd tot wat het nu is. Sinds de ontgravingen uit die tijd, zijn er geen aanpassingen geweest in de hellingen van de verschillende stranden. En wat ontstaat er dan? Door de constante bewegingen van water en zand, zijn deze hellingen in de loop der jaren niet meer mooi in profiel. Daar gaan we iets aan doen!

Lees meer

07-02-2019

Fietsroutepaal wordt beschoeiing bij Het Rutbeek

Van landbouwplastic en frisdrankflessen gemaakte schotten zijn eerder gebruikt als fietsroutepalen en beginnen nu aan derde leven als beschoeiing van zwemvijver op Het Rutbeek.  

Lees meer

28-01-2019

Opening MTB-route en wandelpad 'Skiheuvel Het Rutbeek' 9 februari 2019!

Het Rutbeek en Skicentrum Moser organiseren: Officiële opening MTB-route en wandelpad 'Skiheuvel Het Rutbeek'!

Lees meer

10-01-2019

Gezocht: vakantiewerkers (m/v)!

Wil jij het mooiste bijbaantje van Nederland? Kom deze zomer werken bij Het Rutbeek!

Lees meer

01-10-2018

Zwemseizoen is voorbij...

De maand oktober is aangebroken dus het zwemseizoen is voorbij! De zwemlijnen worden verwijderd en de honden zijn weer toegestaan op de zonneweiden. 

Lees meer

04-09-2018

BBQ’en kan weer op de recreatieparken!

Vanaf vandaag kan er weer worden gebarbecued op de drie recreatieparken in Twente: Het Rutbeek in Enschede, Het Hulsbeek in Oldenzaal en Het Lageveld in Wierden. Dit was vanwege droogte en dus het risico op natuurbranden niet toegestaan. Brandweer Twente heeft het zogenoemde Natuurbrandrisico afgeschaald naar fase 1. Dit betekent ‘regulier risico’ en dan hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden. Uiteraard geldt altijd dat voorzichtigheid is geboden.

Lees meer

07-06-2018

Grootste sportdag Oost Nederland voor de 30e keer georganiseerd op Het Rutbeek!

Op 7 juni opende wethouder Jurgen van Houdt van Zorg, Welzijn, Sport en Integratie van gemeente Enschede samen met Gerharda Tamminga, secretaris algemeen directeur van Regio Twente de Menzis Schoolvaardigheid. Deze unieke sport tweedaagse werd dit jaar voor de 30e keer georganiseerd op recreatiepark Het Rutbeek in Enschede en dat zorgde voor een sportief feestje.

Lees meer

31-05-2018

Eikenprocessierups in Het Rutbeek

Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Ook in recreatiepark Het Rutbeek bevinden zich enkele eiken met deze rups. Deze bomen zijn herkenbaar aan het rood-witte lint. 

Lees meer

09-05-2018

Bereikbaarheid tijdens Freshtival

In verband met (de op- en afbouw van) Freshtival Weekend, zijn delen van recreatiepark Het Rutbeek van 11-05 t/m 25-05 een bouwterrein. Voor uw veiligheid zijn deze delen afgesloten voor recreatie.   

Lees meer

26-04-2018

BBQ-zones

In Het Rutbeek zijn de Blauwe zonneweide en de Paarse zonneweide ingericht als barbecuezone. Op deze zones staan kolenbakken om de kolenresten te deponeren.

Lees meer

16-01-2018

Evenementenkalender 2018 is uit!

Lees meer

29-11-2017

Wandelt u mee met Serious Dogwalk?

Op zondag 17 december is het zover, dan wandelen we weer samen met onze honden voor het goede doel. Er is een wandeling van 5 km (’t Rutbeek) en van 10 km (Buurse).

Lees meer

15-09-2017

Het Rutbeek doet mee aan 'Niet in het riool'!

'Niet in het riool' is de landelijke campagne voor goed rioolgebruik. Doekjes, vet, verf en medicijnen horen niet in het riool. De campagne sluit aan bij de algemene voorlichting van 'Ons water'.

Lees meer

27-08-2017

Aftermovie Freshtival 2017

Het Rutbeek wordt jaarlijks tijdens Pinksteren omgetoverd tot een geweldig meerdaags festivalterrein. Bekijk hier de fantastische aftermovie van Freshtival 2017!

Lees meer

28-07-2017

Ilse DeLange geeft een rondleiding over Het Rutbeek!

Op zaterdag 2 september is het zover: Tuckerville 2017 op Het Rutbeek, nabij Enschede! In deze video showt Ilse DeLange je hoe het festivalterrein eruit komt te zien. Wat dacht je van een schommelbos, kampvuurtjes, foodtrucks en de podia waar o.a. Amy Macdonald, Triggerfinger en Racoon optreden? Heb jij je tickets al? http://tuckerville.nl/tickets

15-02-2017

Spectaculaire waterglijbaan op Het Rutbeek

SPECTCULAIRE GROOTSTE WATERGLIJBAAN IN NEDERLAND!!!! Deze zomer staat op het groene strand, nabij parkeerplaats P1 bij de waterskibaan voor het eerst in Nederland een Reuze waterglijbaan van 12 meter hoog en 60 meter lang. Kom voor dit spectakel naar recreatiepark Het Rutbeek te Enschede.