Vragen?
Vragen?

Naturisten

3 ha ligweide met boomgroepjes en een omringend bosperceel aan een zeer beschutte uithoek van een plas in een omvangrijk recreatiegebied. Zonnige en schaduwrijke plekken. Aanwezig zijn een zandstrook, zwemwater 0,5 tot max. 5 meter diep, gemarkeerd met drijflijnen, sanitair en volleybalveld. Waterkwaliteit is goed.
 
 

Bereikbaar met de stadsdienst vanaf Enschede-NS, halte aan de Haaksbergerstraat op 3 km van het terrein. Vanuit Enschede, Haaksbergen en Boekelo zijn fietsroutes bewegwijzerd naar het recreatiegebied en rond de plas loopt een fietspad met wegwijzers naar het naaktstrand. Onbewaakte stalling direct aan de oostzijde van het strand. Voor het paviljoen is ook een toegang geschikt voor gehandicapten via elektronisch poortje (Regiotaxipas). Voor bezoekers met auto's is Het Rutbeek goed bewegwijzerd en bereikbaar. Gehele jaar opengesteld. Het parkeertarief is € 6,00. Op loopafstand ligt naturistenvereniging Ostana met haar camping.

De NFN – alles over naaktrecreatie en naturisme
Op Recreatiepark Het Rutbeek is een gedeelte van het park met apart strand bestemd voor naaktrecreatie.
De bezoekers van dit naaktstrand zijn in goed gezelschap want in Nederland zijn zo’n 2 miljoen mensen die regelmatig bloot van de zon genieten!
Al deze naaktrecreanten kunnen bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN) terecht. De NFN is als belangenorganisatie en kenniscentrum namelijk dé autoriteit op het gebied van naaktrecreatie en naturisme.
Of u nu op zoek bent naar een naaktstrand, een heerlijke vakantie op een naturistenaccommodatie aan het plannen bent  of informatie wil hebben over wet- en regelgeving; bij de NFN bent u aan het goede adres.
De NFN zet zich ook in voor het behoud en (kwaliteits)verbetering van locaties voor openbare naaktrecreatie in Nederland. Als gesprekspartner en adviseur van gemeenten en recreatieschappen zorgt de organisatie ervoor dat iedereen onbezorgd naakt kan recreëren.
Als ledenorganisatie staat de NFN altijd klaar om haar 65.000 leden te informeren en adviseren. De ledenpas van de NFN geeft toegang tot alle naturistische locaties overal ter wereld. Verder ontvangen leden elk kwartaal het naturistisch magazine UIT! in de bus en krijgen ze kortingen bij diverse campings, sauna’s, reisbureaus en andere organisaties. In diverse webshops, waaronder de shop op https://www.nfn.nl/, zorgt het NFN-lidmaatschap voor korting op artikelen.
De 80 organisaties die zich bij de NFN hebben aangesloten zijn allemaal terug te vinden op https://www.nfn.nl/. Daar is ook alles te vinden over het keurmerk Prettig bloot, dat in 2011 is ingevoerd. Organisaties die het naturisme op een prettige manier uitdragen en zich inzetten voor een goede sfeer op hun terreinen mogen met trots dit keurmerk dragen. 

Delen