Waterski Twente

Op recreatiepark Het Rutbeek vind je Waterski Twente. Voor iedereen die van waterskiën houdt of wie het erg leuk lijkt, is this the place to be! Nogg geen ervaring met waterskiën? Geen paniek. Je leert het binnen een uur. 

Kijk op de website van Waterski Twente voor de openingstijden, informatie of om een reservering te maken. 

Waterskiën of gewoon lekker wakeboarden terwijl je voortgetrokken word door een lijn aan een kabel. We mogen het een absolute aanvulling op de wakeboard sport noemen. Het extreme karakter blijft behouden zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met de bijkomende hoge kosten van een boot.

Kabel waterskiën of kabel wakeboarden werkt vrij eenvoudig. Door een aantal torens wordt een kabel in de lucht gehouden, die meestal tegen de klok indraait, in een meer en soms rond een eiland. Aan de kabel worden waterski-lijnen gekoppeld die de rider rond trekt. Op deze manier kunnen er 6 tot 12 wakeboarders en waterskiers tegelijk rondgetrokken worden afhankelijk van de grootte van de baan.

Je start gehurkt of zittend vanaf een startbankje of staand van een startsteiger. Onder de kabel kan je naar eigen inzicht  slalommen, trickskiën, over kickers springen, over de sliders gaan, of je eenvoudig rond laten trekken.Aan een kabelbaan is het niet moeilijker dan achter een boot, maar er zijn wel andere technieken vereist om stunts uit te halen. Bij een kabelbaan is er bijvoorbeeld geen hekgolf die je kunt gebruiken om te springen, maar moet je zelf een "pop" maken om uit het water te komen. Dit kun je doen door veel snelheid te maken en ineens te blokkeren. De wakeboard-tricks die uitgevoerd kunnen worden, zijn hetzelfde als de tricks achter een boot.
 

Waterski Twente
Jacobsrietweg 175
7546 RG Enschede
Telefoon: 053-4283792
E-mail: info@waterskitwente.nl
Website: www.waterskitwente.nl

Terug naar overzicht