Activiteiten

Filter hier de activiteiten & voorzieningen

Paardrijnetwerk Twente

Paardrijnetwerk Twente is een knooppuntensysteem dat meer dan 500 kilometer gemarkeerde paardrijroutes aan elkaar koppelt. Het paardrijnetwerk brengt u op de mooiste plekjes.

Lees meer

Recreatief fietsen

In het sterk afwisselende landschap van Twente is het prima fietsen. Zo zijn er gemarkeerde en niet- gemarkeerde fietsroutes. 

Lees meer

Wandelnetwerk

Op Parkeerplaats 2 bevindt zich een van de vele startpunten die het Wandelroutenetwerk heeft. Een route van ongeveer 5 km die over Het Hulsbeek loopt is een van de mogelijkheden.

Lees meer

Klimbos Rutbeek

Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar Klimbos Rutbeek in Enschede. In dit natuurlijke klimbos beleef je een geweldig avontuur. Klim door de bomen en waan je een echte Tarzan of Jane! Wie durft?

Lees meer

Escape Room Rutbeek

Ben je stressbestendig, vindingrijk en graag illegaal bezig? Dan ben jij mogelijk de ideale smokkelaar die succesvol zijn waren de grens over krijgt!

Lees meer

Paintball Warriors

Adrenaline verhogend! Het spel waarin doorzettingsvermogen en tacktiek centraal staan om te winnen. Paintballwarriors verzorgt voor u een onvergetelijke dag vol actie, spanning en plezier.

Lees meer

Zwemvijver

De speciaal voor recreatie aangelegde waterplas (totaal 35 ha) vormt de kern van Het Rutbeek en bevat vijf strandlocaties met toiletten, zwem-afscheiding en speeltoestellen. Zwemmers beproeven vanaf het zandstranden of de zonneweiden hun conditie door het trainen van lange afstanden voor bijv. de Rutbeek triatlon in september.

Lees meer

Vissen op Het Rutbeek

Op Het Rutbeek vindt u prachtige oevers met mogelijke visstekken langs de oost en zuidzijde van de vijver. Volop rustige hoekjes langs vriendelijk begroeide oevers. De visstand is op hoog niveau.

Lees meer

Barbecue├źn

U kunt zelf barbecueën op speciaal daarvoor aangelegde betonplaten op de zonneweide op het Blauwe en Paarse strand.

Lees meer

Waterski Twente

De wildste sprongen, hoge snelheid en volop actie. De waterskibaan bevindt zich centraal in Het Rutbeek en is de ideale gelegenheid voor vriendengroepen, verenigingen, familiefeesten en bedrijfsfeesten.

Lees meer

Speeltuin

In de speeltuin kunnen de kinderen zich helemaal uitleven waarbij de kabelbaan de top attractie is. De speeltuin met diverse speeltoestellen vindt u op de zonneweide op het blauwe strand.

Lees meer

Draadcircus

Het grote draadcircus op het groene strand naast parkeerplaats 1 op Het Rutbeek is de aangewezen plek voor acrobatische toeren. Kinderen kunnen hier naar hartenlust klimmen tot 6 meter hoogte.    

Lees meer

MTB-route

De 4,5 kilometer lange mountainbikeroute gaat vrijwel geheel over onverhard terrein en kent vele uitdagende hindernissen. Voor mountainbike verhuur kunt u terecht bij Buitenhoff Outdoor op P3 aan de Blikkersmaatweg (onder Eetcafé Rutbeek).

Lees meer

Skicentrum Moser

Downhill met hoge vaart. Voor de ervaren skiërs die graag hun vaardigheden weer willen ophalen of voor de beginnende skiër die de basis nog moet leren. Alles is mogelijk.

Lees meer

Trimbaan

De trimbaan op Het Rutbeek is in 2007 geheel vernieuwd. Bij elk toestel vindt u een bord waarop de oefeningen staan. De trimbaan is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Lees meer

Beheercentrum

Vanaf deze locatie wordt het beheer en onderhoud van recreatiepark Het Rutbeek gecoördineerd.

Lees meer

Kiosk

Op Het Rutbeek staan 2 kiosken, op de Groene en Blauwe zonneweide. De kiosken zijn alleen in de zomer geopend.

Lees meer

Evenemententerrein

Compleet uit je dak gaan? Dit is mogelijk tijdens een van de vele evenementen op Het Rutbeek. De locaties op Het Rutbeek kunnen voor verschillende doeleinden worden afgehuurd.

Lees meer

Eetcafe Rutbeek

Voor een ijsje, een hapje (kleine kaart) of een drankje bent u bij deze gezellige horeca gelegenheid aan het goede adres.

Lees meer

Buitenhoff Outdoor

Wij zijn jouw maatwerkspecialist voor buitensport. Wij organiseren groepsvormende activiteiten voor jong en oud. Iets voor je school- of bedrijfsevenement? Maar ook met je vrienden of familie spelen wij graag buiten.

Lees meer

Rutbeek Survival

Rutbeek Survival (voorheen ODIN Survival) is sinds september 2013 gevestigd op Het Rutbeek in Enschede. De vereniging heeft sinds de oprichting een enorme groei doorgemaakt en telt zo’n 100 leden, zowel recreatieve sporters als wedstrijdlopers. De ambitie is verder te groeien en de trainingslocatie op termijn uit te breiden. Rutbeek Survival is eind 2014 gestart met het verzorgen van jeugdtrainingen.

Lees meer

Adventure Twente

Adventure Twente gelooft dat avontuur voor iedereen is weggelegd en dat dit in onze eigen natuurlijke omgeving kan. Anders kijken naar en bewust gebruik maken van je omgeving is het enige wat nodig is. Juist zonder hedendaagse technologieën en voorzieningen, een geweldige tijd doorbrengen in de natuur. Als volwassenen of samen met de kids.

Lees meer

AWA Outdoor & Sports Training Center

AWA Outdoor Sports Training Center ‘waar buiten sport begint’… specialist in het verzorgen van verantwoorde buiten sport trainingen in groepsverband, duo’s of individueel. Wij werken altijd doelgericht met zichtbaar resultaat. AWA Outdoor Sports Training Center beschikt over een breed scala van buiten sport programma’s, die voor iedereen goed te volgen zijn. En juist voor mensen die verantwoord willen gaan bewegen of graag conditie willen opbouwen en dit graag in de buiten lucht doen bieden wij altijd maximaal rendement door uw persoonlijke trainingsplan.

Lees meer