Hondenbeleid Het Rutbeek

Samen met je hond genieten van de Twentse recreatieparken

Naar buiten, lekker op pad. Wandelen en fietsen in een mooie en groene omgeving, voor mens en hond. Op de recreatieparken Het Hulsbeek (Oldenzaal), Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden) kan dit het hele jaar door. Per seizoen verschillen de plekken en mogelijkheden om met je viervoeter van het park te genieten. Waar kun je in het hoogseizoen (van april t/m september) met je hond loslopen, waar aangelijnd en waar kan de viervoeter een frisse duik nemen? Vanuit hygiënisch oogpunt mogen honden in het hoogseizoen (april t/m september) niet op de stranden, in het water en op de zonneweiden komen. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om samen met je hond te genieten van de Twentse recreatieparken.

Zoals gebruikelijk voor een schone en frisse omgeving is de opruimplicht ook op de parken van toepassing. Hiervoor kunnen de aanwezige prullenbakken gebruikt worden. Op alle parken is deze informatie ook te lezen op de borden bij de ingang van het park.

Het Rutbeek
Op Het Rutbeek kun je met je hond aangelijnd wandelen of fietsen op de wandel- en fietspaden die buiten de zonneweiden liggen. Er is geen speciaal gebied voor honden. De wandelpaden op de zonneweiden van Het Rutbeek in Enschede zijn van oktober tot en met maart weer toegankelijk voor aangelijnde honden.

 

Overig nieuws

BBQ’en kan weer op de recreatieparken!

04-09-2018 Lees meer

Grootste sportdag Oost Nederland voor de 30e keer georganiseerd op Het Rutbeek!

07-06-2018 Lees meer

Eikenprocessierups in Het Rutbeek

31-05-2018 Lees meer

Bereikbaarheid tijdens Freshtival

09-05-2018 Lees meer

BBQ-zones

26-04-2018 Lees meer

Terug naar overzicht